Vinn pengar på vadslagning

Zlatan är inte helt utesluten ur EM-truppen

Allas vår Zlatan Ibrahimovic lämnade officiellt landslaget efter EM 2016. Däremot slutar media aldrig att spekulera och undra om han inte kan tänka sig att komma tillbaka. Det har snart gått fyra år sedan EM spelades i Frankrike och om några månader ska förbundskaptenen, Janne Andersson, presentera sin nya trupp. Frågan är, återigen, om Zlatan kommer att finnas med.

Slutade för länge sedan

Janne Andersson har inte stängt dörren för Zlatan, men han har sagt att anfallaren, som har hunnit bli 38 år gammal, själv får höra av sig om han är intresserad. Han måste också prestera tillräckligt bra för att konkurra ut de andra kandidaterna. Tidigare landslagsprofiler, såsom Henrik Larsson, har spekulerat och sagt att han tror att Andersson kan se Zlatan som ett alternativ men kanske inte som ett förstahandsval.

Zlatan själv har däremot lagt på locket för flera av spekulationerna. I början av året sa han i en intervju att landslaget klarade sig utan honom, och att han behövde fokusera på sitt spel i Serie A. Hans klubb AC Milan har halkat ned på topp tio-rankingen och deras chans att vinna ligan har sjunkit. Spelbolagens nyhetsrapporteringar och odds för elitserien betting pekar mot att Juventus vinner den italienska ligan. Oddset för att AC Milan slutar bland de topp fyra bästa är 52.00.

Ny målkanon

Zlatan är samtidigt inte den enda fotbollsspelaren vars prestationer har gett Sverige en plats på fotbollskartan. Det har kommit flera hungriga spelare, varav Alexander Isak flera gånger har kallats för den nya Zlatan. 20-åringen har gjort storsuccé i La Liga och i klubben Real Sociedad. Där är han den enda spelaren som har varit med i varje match, antingen från start eller som inhoppare. På sina senaste elva matcher har han även gjort elva mål. Isak fanns med i kvaltruppen vid ett antal matcher förra året. Bland annat var han med i den första matchen mot Färöarna. Då gjorde han två mål med tre minuters mellanrum. Förbundskaptenen sägs vara mycket nöjd med Isaks utveckling. Själv hoppas Alexander att han har en given plats i landslaget i sommar.

Frågetecken kring truppen

Det finns många frågetecken gällande vilka spelare som kommer att plockas ut för att representera Sverige i EM i sommar. Landslaget kommer att utmanande motstånd redan i gruppspelet, varav Spanien tros bli deras tuffaste motståndare. I de senaste mästerskapen har Helsingborgsspelaren Andreas ”Granen” Granqvist varit lagkapten, men det är inte självklart att han behåller positionen. Även Victor Nilsson Lindelöf, som till vardags spelar i Manchester United, är en möjlig kandidat. Landslaget kan också tappa en av sina nya spelare. Marcus Andersson, som hjälpte Djurgården till SM-guld förra året, har gått över till den kinesiska klubben Dalian Pro. Men på grund av att starten på den kinesiska ligan har skjutits upp så kan det innebära att Marcus blir utan matchtid i vår. Om ligan inte drar igång snart kan hans sista match innan EM ha blivit cupmatchen mot Dalkurd, som spelades i februari.

Det finns inget exakt datum för när Janne Andersson kommer att presentera truppen. En rimlig gissning är i början av maj, då det är drygt en månad kvar till avspark.

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.