Vinn pengar på vadslagning

Värvningsarbetet inför SHL 19/20

Frölunda Indians blev svenska mästare efter en jämn slutstrid mot Djurgården. Däremot behövdes endast sex av de sju finalmatcherna för att Göteborgsklubben skulle vinna. Det blev deras femte SM-guld.

De är förhandsfavoriter att vinna kommande säsong också, men inte bara för att de är nuvarande titelmästare. Med flera värvade spelare uppges de vara bättre än när de vann guldet för drygt en månad sedan. De är däremot inte den enda klubben som värvar spelare. Samtliga klubbar har redan förnyat laguppställningen, men några värvningar har mottagits bättre än andra.

Tillbaka till Sverige

En väl mottagen värvning är Örebro Hockeys kontraktion av finska Sakari Salminen. Sakari gjorde 59 poäng på totalt 72 spelade matcher i den finska ligan och klubben HIFK Hockey. Örebro hamnade på en tiondeplats i grundserien föregående säsong med 69 poäng. Oddsen för att de vinner SHL, som även är känd med det tidigare namnet Elitserien, är som lägst 26.00 och som högst 51.00. Spelsajten bet365 uppger i nyhetsavsnittet till elitserien betting att klubben har skrivit ett tvåårskontrakt med finländaren.

Skandalvärvning till konkurrenten

Den hittills mest skandalomsusade värvningen är den av Linus Fröberg. I fyra säsonger har centern spelat för Växjö Lakers och gjort 28 poäng på 52 matcher. Nu står det klart att han kommer att lämna det småländska laget, för ett annat lag från samma landskap. Han kommer att gå till HV71 på ett tvåårskontrakt. Fröberg verkar däremot inte tycka att flytten är någon stor grej. Hans moderklubb är IK Nor och han känner inte solidariteten till Växjö som han kanske hade gjort om det var hans moderklubb. Istället säger han att det kommer att bli spännande att testa att spela i ett annat lag med höga ambitioner. Vad Växjösupportrarna har att säga om flytten återstår att se. Det har sedan tidigare varit känt att Fröberg ville flytta, men det var ingen som visst vart och det var nog inte många som hade gissat på HV71.

Inte redo för SHL

Sverige har fostrat flera stjärnor som har tagit sig ut i världen och som spelar i internationella ligor. Dessa har en tendens att komma tillbaka till Sverige och SHL i slutet av sina karriärer. Det är därför inte överraskande att några av klubbarna har vänt blicken mot KHL och NHL för att se om de kan locka hem någon med ett utgående kontrakt. Men det är inte alla spelare som vill tillbaka.

En av dessa är Patrik Zackrisson, som nyligen fick sparken från Dynamo Moskva med ett år kvar på sitt kontrakt. Han har blivit kontaktat av flera klubbar, bland annat Djurgården, Leksand och Djurgården, men säger sig inte vara redo att komma hem. Detsamma gäller för Linus Videll, som har spelat för Dinamo Riga och som inte har fått förlängt kontrakt. Hans förhoppningar är att vara kvar och spela i KHL och hans agent arbetar på att hitta en klubb. Han tror inte att det kommer att bli något problem eftersom han blev bäste svensk i KHL med 48 poäng på 49 matcher, trots en långdragen ljumskskada.

Klubbarna fortsätter nu arbetet för att göra lagen redo den 14 september när grundserien 19/20 drar igång igen.

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.