Vinn pengar på vadslagning

Nya kontraktsbekymmer för Malmö FF

Malmö FF leder Allsvenskan efter 13 spelade matcher med 30 poäng. De har vunnit nio av matcherna och endast förlorat en. Det är tydligt att tränaren Uwe Rösler har siktet inställt på förstaplatsen, som uteblev förra säsongen och laget slutade på en tredjeplats. Däremot finns det orosmoln för framtiden. Återigen sitter flera spelare på utåtgående kontrakt och ledningen försöker göra allt vad de kan för att få flera av nyckelspelarna att stanna kvar. Samtidigt söker de nya ansikten hos konkurrenterna.

Vill ha kvar Lewicki

Oscar Lewicki är en av Malmö FF:s viktigaste spelare. Det har han visat både den här säsongen och under tidigare år. Däremot sitter han på ett utgående kontrakt och nästa säsong kan det bli aktuellt för honom att pröva sina vingar någon annanstans. Men inte om tränaren Uwe Rösler har något att säga till om det. Han hoppas och ser gärna att kontraktet förlängs. Enligt uppgifter till bet365, som har satt låga odds (1.61) på att klubben vinner SM-guldet i år, anser han att klubben borde leta efter sätt att belöna spelare som har varit med i klubben länge och göra det attraktivt för dem att vara kvar.

Oscar Lewicki själv ser inga egentliga problem med att stanna i klubben. Det är ingen hemlighet att han trivs, men han hänvisar allt snack om kontraktsförlängningar till klubbens sportchef Danne Andersson.

Nej från Sebastian Ohlsson

En spelare som den skånska klubben har haft ögonen på under våren är IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson. Den offensiva spelaren som i år har spelat som högerback sitter på ett utgående kontrakt och har flera klubbar som är intresserade av honom. Den skånska klubben är på jakt efter en ersättare till Andreas Vindheim, som börjar att spela för Sparta Prag i sommar, och Ohlsson har passande kvaliteter. Själv säger han att han inte är intresserad – men påpekar att det är hans agent som sköter förhandlingarna. Enligt egen utsago är han stöpt i blåvitt och kan inte tänka sig att gå till något annat allsvenskt lag. Om han ska flytta är det utomlands, även om han gärna också stannar i Göteborg.

Nio kontrakt går ut för Malmö nästa år och med Vindheim redan borta är det åtta spelare som måste få förlängt eller som måste ersättas. Hela fyra backar och tre mittfältare sitter på utgående kontrakt. Även målvakten Johan Dahlins kan komma att lämna laget.

Fokus Europa-kval

Nu när sommaruppehållet har dragit igång i Allsvenskan, och pågår till och med den 30 juni, är det kvallottningen till Europa League som är klubbens fokus. Malmö FF kommer att vara seedat i kvalet den här gången, vilket innebär att de kan slippa att hamna i samma grupp som starka klubbar som Roma och Eintracht Frankfurt. Med det sagt kan de fortfarande hamna i grupper med tuffa lag, men de ses också själva som ett starkt lag. Den första kvalomgången spelas den 11 juli och lottningen kommer att inledas den 19 juni.

 

Förhoppningsvis har Malmö inga problem att ersätta sina spelare eller förlänga kontrakten. Klubben är eftertraktad, har god ekonomi och om det blir ett SM-guld till kommer platserna att fyllas fort.

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.