Vinn pengar på vadslagning

Jämnaste SHL på länge

SHL-säsongen 2019/20 har såhär långt varit en av de mest spännande och rafflande på mycket länge. Skiftningarna har varit många och trots att över 20 omgångar är spelade har fortfarande samtliga 14 lag goda chanser att knipa en slutspelsplats. Mellan lagen på platserna 9-14 skiljer det endast nio poäng, vilket inte är särskilt mycket med tanke på att runt 30 omgångar återstår att spela.

Oskarshamns uppgång och fall

Under SHL-hösten har det som sagt svängt rejält och inte minst för nykomlingen IK Oskarshamn, som gör sin allra första säsong i den högsta serien. Som flera andra nykomlingar genom åren inledde Oskarshamn oerhört starkt med tre segrar på de första fyra matcherna, vilket även innebar att laget sensationellt ledde SHL efter fyra omgångar. Bland annat blev det seger hemma mot förra säsongens SM-finalist Djurgården med 3-2. I det läget var vi nog många som trodde att Oskarshamn kanske skulle kunna vara med och utmana topplagen.

Men, sedan dess har det vänt. På 18 matcher har laget bara tagit elva poäng och endast två trepoängare, vilket gör att Oskarshamn rasat till sista plats i tabellen. Dock är det långtifrån kört för nykomlingen. Upp till säker mark är det bara en poäng och upp till en slutspelsplats är det bara åtta poäng.

Ett annat lag som också överraskat stort den här hösten är Rögle BK. Det skånska laget vann tio av de tolv första matcherna och var till och med uppe i serieledning i mitten av oktober. Sedan dess har Ängelholms stolthet fallit tillbaka något och återfinns för närvarande på en sjätteplats, tillika sista platsen direkt till kvartsfinal. Om Rögle lyckas stanna kvar på topp 6 skulle det i så fall bli första gången som laget når en kvartsfinal sedan 1994.

Luleå i topp

Ett annat lag som också gör en stark säsong är Örebro, som precis som Oskarshamn och Rögle innehade serieledningen i ett par omgångar. Närkelaget finns dock fortfarande med i toppen då man efter 22 spelade omgångar endast ligger fyra poäng bakom SHL-ettan Luleå. Mellan Luleå och Örebro hittar vi Frölunda och Färjestad.

Att Luleå, Frölunda och Färjestad ligger i toppen av tabellen är knappast överraskande då samtliga tre lag förra året gick till semifinal. Men, serien är jämn, något som också avspeglas i oddsen som man hittar med bland annat bettingtips ishockey för SHL. I exempelvis matchen HV71–Luleå den 5 december låg oddsen för HV71-seger på 1.85 hos bet365 medan oddsen för Luleå-seger på 1.95 och detta trots att Luleå i det läget ledde serien medan HV71 låg femma. Detta säger något om hur jämn SHL är säsongen 2019/20.

Återstår att se hur grundserien kommer att se ut när vi summerar efter 52 omgångar. Men, en sak är i alla fall säker och det är att Luleå i dagsläget ser mycket starka ut. När laget vann mot Linköping borta tog de sin elfte seger på tolv matcher och fortsätter det i den stilen lär Luleå vinna grundserien och även vara en av kandidaterna för ett SM-guld senare i vår.

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.