Vinn pengar på vadslagning

Historien mellan Sverige och Danmark

Nästa månad kommer de båda grannländerna Sverige och Danmark att bege sig till VM i Ryssland. Efter två framgångsrika kvalspel är förväntningarna skyhöga! Innan turneringen drar igång är det dags för en vänskapsmatch, som säkerligen kommer att locka stora publiksiffror. Fansen brukar vara högljudda och optimistiska, och vi är övertygade om att den glada stämningen följer med från den förberedande matchen och hela vägen till Ryssland. Genom att spela vänskapsmatchen får såväl spelarna som deras fans en indikation på lagens form och förberedelser.

Sverige har stor erfarenhet av turneringen. Det mest framgångsrika året var 1958, när landet lyckades kamma hem silver på hemmaplan. Under de två tidigare turneringarna, 1950 och 1954, kom svenskarna på tredje plats. I år är det första gången sedan 2006 som svenskarna deltar i turneringen. På senare tid har flera stjärnspelare hittat sin plats i laget, och många är optimistiska i sitt hopp om stora överraskningar lite senare i turneringen. För tillfället ligger Sverige på 23 plats i FIFA-rankningen, och är alltså ett av de minst favorittippade lagen. Många håller ögonen på Betfairs VM-betting, och enligt aktuella odds är chansen att Sverige ska ta hem guldmedaljerna hela 101.00. Innan en eventuell final är det dock dags för gruppspel, och eftersom de regerande världsmästarna Tyskland också ingår i grupp F är oddsen att toppa gruppen hela 6.50.

Danmark har visat god form på senare tid, vilket är anledningen till den otroliga placeringen på FIFA-rankningen. Danskarna innehar plats 12, vilket innebär att de anses vara bättre än länder som Nederländerna, Uruguay, Italien och England! I grupp C väntar dock en stor utmaning. Danmark har nämligen lottats mot Frankrike, och det favorittippade laget blir en av de tidigaste prövningarna. För fyra år sedan lyckades Danmark inte kvalificera sig för VM i Brasilien, och i Sydafrika 2010 tog de sig inte ens vidare från gruppspel. Faktum är att årets turnering bara blir landets femte deltagande, efter tio misslyckade kvalförsök. Vi räknar ner dagarna till VM i Ryssland, och till chansen att se hur det går för såväl Sverige som för grannlandet Danmark! Är du nyfiken på historien mellan de båda rivalerna? Spana då in vår infografik, som går igenom såväl tidigare möten som oddsen inför VM i Ryssland.

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.