Vinn pengar på vadslagning

Fotbolls EM 2021: De största stjärnorna i Grupp E – och deras löner

Att fotbollsstjärnor har höga löner är känt sedan länge – men vissa stjärnor har löjligt högt betalt. I årets EM spelar Sverige i Grupp E, tillsammans med Spanien, Polen och Slovakien. Om Zlatan hade varit med i EM hade han med sin årsinkomst på 7 miljoner euro iallafall med råge toppat listan i det svenska laget – och han hade garanterat slagit fler spelare än så i samma grupp. Just lönen för spelarna kanske inte är det viktigaste för den som vill veta fotbolls EM 2020 odds – men det är ändå intressanta fakta för oss som älskar att nörda ner oss i fotbolls EM. När man luskar i vilka som är de bäst betalda spelarna i Grupp E är det två namn som utmärker sig rejält – dessa finns med på i stort sett alla listor över bäst betalda fotbollsspelare. Här hittar vi en anfallare och en målvakt och det är Polen respektive Spanien som har dessa välbetalda stjärnor i sina landsland.

Robert Lewandowski – Anfallare Polen

Lewandowski är en spelare som det svenska herrlandslaget verkligen behöver se upp med under sina matcher mot Polen. Denne giftige anfallsspelare håller vanligtvis till i Bayern Münchern, vilka betalar honom i runda slängar 150 miljoner kronor om året. Han är en erfaren EM-spelare som varit uttagen till det polska landslaget även i EM 2012 och 2016 – detta trots att han idag bara är 32 år.

Någon av hans mest imponerande meriter är när han i 2015 slog 3 rekord i Bundesliga – i en och samma fotbollsmatch. Han var nämligen den förste spelaren i hela ligan att göra 3 mål inom 4 minuter, 4 mål inom 6 minuter och 5 mål inom 9 minuter. Motståndet undet matchen stod ett stackars Wolfsburg för och slutresultatet på matchen blev 5-1 till Bayern.

Detta är en spelare som har målgörandet i blodet och under sin ungdom har han flera gånger blivit skyttekung i de ligor han spelat i.

David De Gea – Målvakt Spanien

David de Gea spelar vanligen i Manchester United, där han för sitt imponerande målvaktsspel plockar ut en årslön på omkring 200 miljoner kronor. Han fostrades från början in i Atlético Madrid där han togs in redan som 13-åring. Han gjorde sin debutant som senior för laget i 2009 och bara 2 år efter skrev han på för Manchester United – och där har han varit kvar sedan dess. I EM-sammanhang är han riktigt meriterad – han var med och vann U21 EM i 2011 och 2013 och han har spelat med det spanska herrlandslaget i EM 2014. Förutom herrlandslaget och U21 har han under spansk flagg också spelat i följande landslag: U15, U17, U19, U20, U23 – så här har vi verkligen en spelare som är född till att fånga bollar.

Inför EM 2021 har det dock spekulerats i om han kommer vara förstahandsvalet till startelvan då han under föregående år haft en formsvacka. Som tur är för det spanska landslaget (men oturligt nog för det svenska) verkar dock De Gea ha återfunnit som form lagom till EM och bollarna sitter återigen som klistrade i hans målvaktshandskar.

 

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.