Vinn pengar på vadslagning

9 fantastiska VM-rekord som aldrig kommer att slås

2018 års VM har nått sitt slut, och den prestigefulla bucklan tillföll slutligen Frankrike. Det var en vinst som trotsade alla förväntningar, eftersom Tyskland och Brasilien var de två förhandstippade favoriterna. Innan turneringen låg de båda länderna lika enligt Betfair VM-odds 2018, men inget av lagen lyckades leva upp till de höga förväntningarna. Tyskland tog sig inte ens vidare från gruppspel, och Brasilien slogs ut redan i kvartsfinalen.

Ett lag som däremot presterade mycket bra är förstås vårt eget landslag. När Sverige lottades in i samma grupp som Tyskland, Mexiko och Sydkorea var det få personer som vågade tro på en lyckad turnering. Mot alla odds vann svenskarna gruppen, och tog sig ända till kvartsfinal innan vi blev utslagna av England med 0 – 2.

Sommarens VM har bjudit på ett par nya rekord, till exempel flest antal straffar under en turnering eller rekordet som äldste spelare att göra ett hat trick. Andra rekord har visat sig vara svårare att slå. Ett av dessa är rekordet för minst antal VM-matcher, som innehas av Indonesien. Deras landslag har nämligen bara deltagit i en VM-match, nämligen i VM 1938 då Ungern slog dem med 6 – 0.

Eftersom VM 1938 hade ett annorlunda upplägg skickades Indonesien hem efter bara en match. Än idag är detta landets enda deltagande i en VM-turnering. Numera får varje lag spela minst tre matcher, vilket gör att Indonesiens rekord inte kommer att slås. Om landet någonsin kvalificerar sig till VM kommer statistiken förstås att se annorlunda ut, då antalet matcher skulle gå från 1 till 4. I vår infografik hittar du fler svårslagna VM-rekord, så spana gärna in den!

No Comment Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *